Novosti/Vijesti

Dobro došli na našu internet stranicu!

Prvo druženje penzionera - umirovljenika u klubu
Datum objave 23 Jun 2013

Dana 20.06.2013.godine, Četvrtak sa početkom u 15h u klubu penzionera održano je prvo druženje to jeste svečano druženje jajačkih penzionera – umirovljenika. Predsjednica Skupštine Udruženja – Udruge penzionera – umirovljenika Općine Jajce, Nađa Kraktus pozdravila je prisutne i zahvalila na dolasku, te ističe kako je prvenstvena namjena bila upoznavanje i druženje članova kao i prezentovanje obnovljenog kluba. 

U klubu svakim danom osim nedjelje na raspolaganju može se naći kafa, sokovi, kao i druga pića po veoma povoljnim cijenama. Također na raspolaganju su i razne zabavne igre kao što su šah, domine, karte, a trudit ćemo se da osmislimo još drugih zanimljivih igara i kurseva. 

Također, predsjednica Skupštine ističe kako najveće zasluge za osposobljavanje ovih klubskih prostorija ima naša predsjednica Hedviga Kajić i njena zamjenica Nermana Kasum. Svojim nesebičnim zalaganjem i neograničenim radom uspjele su prikupiti donacije te od jedne ruševine stvorili ovo što danas imamo i na što se ponosimo. Naravno bilo je tu još učesnika koji su im bili na raspolaganju za pomoć koliko im je vrijeme dozvoljavalo. 

S obzirom da su aktivisti udruženja - udruge iscrpili sredstva od donatora, za organizaciju druženja vrijedne članice su se potrudile i pripremile delicije koje su bile izložene na stolu. 

Za ugodnu atmosferu pobrinuli su se članovi Faruk Mulalić i Derviš Sarač koji su se svirkom trudili da se zaborave svakodnevne brige i tegobe. Također atmosferu su upotpunili članica Manda Dramac sa folklornom grupom, uz pratnju Ilke sa šargijom. 

Da bi druženje bilo na zavidnom nivou organizatori su pripremili skromne poklone za one koji su ispričali najbolji vic, otpjevali najljepše izabranu pjesmu i par koji je otplesao tango i valcer ples. 

Druženje je okupilo 98 članova i trajalo je punih pet sati. 

Iskreno se nadamo da će se na sljedećem druženju odazvati još veći broj. 

 

"Covjek ne može da ucini ništa protiv toga što je star, ali se mora svim silama boriti da ne zastari!"

Zato dodite u naš klub, družimo se i starimo kvalitetnije!

Ponedjeljak 09 - 12 h
Srijeda: 09 - 13 h
Petak: 09 - 11 h

Tel: 030 659 506
E-mail: info@upujajce.com
Adresa: Donje Pijavice 57, Jajce, Bosna i Hercegovina