Search
Close this search box.

Novosti

Aktivnosti oko početka gradnje doma za starije osobe

Danas je dr. Stipan Jezerčić, ravnatelj JZU Opće bolnice Jajce upoznao članove UO Udruge / Udruženja penzionera / umirovljenika Općine Jajce o poduzetim aktivnostimima oko početka gradnje doma za starije osobe i odjela za palijativnu njegu.

Dr. Jezerčić obavijestio je prisutne da je nakon dobivanja urbanističke suglasnosti od strane nadležnog organa Općine Jajce intenziviran postupak izrade glavnog projekta,poslije čega slijedi revizija istog,te izdavanje građevinske dozvole.

Ako sve bude išlo po planu početak radova na izgradnji doma za starije osobe i odjela za palijativnu njegu u krugu stare bolnice mogao bi započeti u trećem mjesecu ove godine.

Inicijativu za gradnju staračkog doma,koja je podržana i od 36 nevladinih udruga i udruženja građana, pokrenula je Udruga penzionera,osnovan je Inicijativni odbor na čelu sa predsjednicom Udruge gospođom Hedvigom Kajić.

U proteklom sedmogodišnjem periodu na ovu temu održano je oko šezdeset sastanaka na nivou Mjesnih zajednica,Općine Jajce,SBK/KSB,i nekih institicija na nivou Federacije BiH.

Na ovom primjeru pokazalo se da se istrajnim radom i angažiranjem,podršci građana i udruga Jajca,pomoći Općine Jajce na čelu sa Načelnikom Edinim Hozanom i Predsjedateljem OV Josipom Topićem,ravnateljem JZU Opća bolnica Jajce dr. Stipanom Jezerčićem i mnogim prijateljima Jajca iz BiH i Hrvatske,može postići željeni cilj i ostvariti javni interes koji podržavaju svi građani Jajca.

Piše: Tvrtko Zrile

Fotografije: Tvrtko Zrile