Search
Close this search box.

Novosti

Druženje povodom ispračaja stare 2014.godine.

U prostorijama Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika Jajce jučer je održano druženje povodom ispraćaja stare godine. Druženju je prisustvovalo oko 180 članova Udruženja/Udruge koji su uživali u više nego odličnoj atmosferi. Druženje je počelo minutom šutnje za sve preminule članove Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika Jajca, a voditelj programa bila je Josipa Kulenović koja je i otvorila druženje. Uz riječi dobrodošlice, prisutnima se također obratio i Zvonko Bubalo, predsjednik skupštine Udruženja/Udruge.

Za dobru zabavu na jučerašnjem druženju bio je zadužen i naš sugrađanin Safet Halač, koji je pjesmom i svirkom podigao na noge sve prisutne. Dugo se igralo i plesalo, a priliku za prvo javno predstavljanje dobio je i hor koji postoji tek odnedavno u sklopu niza aktivnosti Udruženja/Udruge. Udruženje/Udruga penzionera/umirovljenika Jajce jedan je od rijetkih pozitivnih primjera u našem gradu, gdje se zajedništvom, slogom i iscrpnim radom postižu sjajni rezultati, a da se pritom na prvo mjesto stavlja dobrobit članova!

Glavni „krivac“ za to je zasigurno predsjednica Udruženja/Udruge Hedviga Kajić koja ni na jučerašnjem druženju nije krila oduševljenje, a besprijekorna organizacija ispračaja stare godine sigurno je samo jedan od razloga za to. U nastavku pogledajte fotografije koje smo zabilježili tokom jučerašnjeg druženja.

Tekst: Jajce-online.com