Search
Close this search box.

Novosti

Priopćenje za javnost: Inicijativni odbor za osnivanje staračkog doma u Jajcu

Dana 20.05.2016. godine načelnik Općine Jajce g. Edin Hozan, i pomoćnica načelnika i voditeljica Službe graditeljstva/urbanizma, prostornog uređenja, geodetskih, katastarskih i imovinsko-pravnih poslova u Općini Jajce, gđa. Dunja Lučić, su kao predstavnici Općine Jajce primili u uredu načelnika predstavnike inicijativnog odbora za osnivanje staračkog doma u Jajcu. Sastanku je nazočio i općinski pravobranitelj, g. Velid Hrnjić. 

Predstavnike inicijativnog odbora zanimalo je dokle se došlo s procedurom donošenja odluke o uknjižbi Općine kao vlasnika zemljišta i nekretnina stare bolnice i definiranja njihove namjene za potrebe osnivanja staračkog doma. Predsjednica se kratko osvrnula na ovu višegodišnju inicijativu te zaključila da je krajnje vrijeme da se stvari konačno konkretnije pomjere s točke na kojoj se ova inicijativa nalazila i na samom početku. 

Načelnik je potvrdio da je zadatak formuliranja odluka o uknjižbi Općine kao vlasnika i definiranja njihove namjene već upućen Službi graditeljstva/urbanizma, prostornog uređenja, geodetskih, katastarskih i imovinsko – pravnih poslova, što je pomoćninca načelnika i voditeljica Službe i potvrdila. G. Hozan je obećao da će se prijedlozi navedenih odluka naći pred Općinskim vijećem već polovicom sljedećeg mjeseca. 

Općinski pravobranitelj je podsjetio da je nužno da saglasnost za navedeni postupak da i Upravno vijeće Opće bolnice Jajce, kao što je to učinio i Upravni odbor JZU Dom zdravlja Jajce. Predstavnik Upravnog vijeća Opće bolnice Jajce,g. Josip Bošković, koji je ujedno i član ovog inicijativnog odbora, rekao je da će, iako navedeno tijelo ne funkcionira dugi niz godina, pokušati okupiti isto radi izjašnjavanja o navedenoj inicijativi Općine i inicijativnog odbora.

Na kraju je naglašeno da inicijativni odbor i javnost i dalje očekuju povratne informacije i konkretne aktivnosti vezane za ovaj projekt.